TILBAGE

Hammelmosevej 21, Brønderslev

12 rum

582 m2

10.700.000

HISTORISK HERREGÅRD OMRINGET AF VOLDGRAV OG SKØN NATUR

Det er historiens vingesus, der blæser over Gammel Hammelmose. Den gamle, smukke herregård, som siden 1336 har stået mellem Løkken og Blokhus i det nordjyske, præsenterer sig stadig den dag i dag med samme fornemme udtryk inde såvel som ude, som det gjorde i fordums tid. Stedets ejerhistorik er velbevaret fra netop 1336 og helt frem nu, og det er velkendte adelsnavne som Skeel, Bille og Rantzau, der toner frem. Herregården har tillige været en del af kronens besiddelser.

Den ældste tilbageværende del af bygningsmassen er østfløjen, som blev opført omkring år 1550 med en meter tykke munkestensmure, mens selve hovedbygningen kan dateres tilbage til 1792. Det var i denne periode, at herregårde og godser landet over i højere grad begyndte at blive anset for herskabsboliger frem for egentlige forsvarsværker, og derfor er udtrykket både venligt, lyst og indbydende. Det hvide murværk ledsages af et rødt tegltag, dekorative fremhævninger og fremspring, og alt sammen står med en forgrund i form af den gamle, pigstensbelagte gårdsplads, der i sin tid har emmet af liv og travle dage med karle, malkepiger og tyende.

Rundt om ejendommen vil også den fredede, sådan er det med store dele af herregården, voldgrav være et tilløbsstykke, og det samme gælder for de to udgravede søer, der i kombination med den velvalgte beplantning bidrager til at give det rige dyreliv gode betingelser. Det drejer sig om rådyr, fasaner, harer og agerhøns, og hertil har I tillige fornøjelsen af en jagtstue. De øvrige udbygninger udgøres af en enorm tidligere hestestald med plads til 70 heste, et maskinhus og en dobbeltgarage.

Ejendommen ligger bare en smule syd for landsbyen Manna-Thise, hvor I kan tilgå alt det, I måtte få brug for i hverdagen. Det gælder eksempelvis skole og pasningstilbud, ligesom her er en dagligvarebutik, et kulturhus og et rigt foreningsliv med blandt andet fortrinlige idrætsfaciliteter. Bare 12 kilometer fra adressen finder I en badestrand, hvor det skønne klitlandskab er velegnet til eksempelvis picnics.

Bemærk også, at afstanden til Aalborg Lufthavn er ganske overkommelig, og det samme er tilfældet for de mange muligheder i selve Aalborg

Har du fundet din drømmebolig? – ellers skriv dig op i vores køberkartotek her

Kontakt

KONTAKT MIG HVIS DU ER INTERESSERET I DENNE BOLIG?

Andreas From Koop

Indehaver, Ejendomsmægler MDE

  |   Mobil: 2169 9023
afk@and-living.dkBestil fremvisning

Salgsvurdering

Skal vi sælge dit hjem?

Vi tilbyder en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Hos &Living ønsker vi at skabe ekstra værdi for vores kunder. Vi har en anderledes vinkling på boligmarkedet, hvor værdiskabelse, præsentationen af vores kunders hjem og markant synlighed, der samlet set sikrer, at vi rammer flest mulige købere til vores kunders HJEM.